Управляващият директор на Международния валутен фонд призова държавите да направят повече,

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд призова държавите да направят повече,
Коментари Харесай

Кристалина с извънреден призив към света

Управляващият шеф на Международния валутен фонд прикани страните да направят повече, с цел да предотвратят скъпоструващите последствия от възходящата фрагментация на международната търговия и да оказват помощ за предотвратяването на втора " Студена война ".

" Аз съм измежду тези, които знаят какви са последствията от Студената война: това е загуба на гений и принос към света ", заяви Кристалина Георгиева по време на конференция в формалния старт на пролетните срещи на Световната банка и МВФ, съобщи организация " Франс прес ".
-->
" Не желая това да се повтаря ", сподели тя и добави, че светът би трябвало " рационално да одобри, че ще има някаква цена, ще има някаква фрагментация, само че да резервира тези разноски ниски ".

Международните институции като Световната банка и МВФ имат значима роля за попречване на разпадането на света на разнообразни блокове с тежки стопански последствия, сподели тя. В отчет на МВФ от началото на седмицата се предвижда, че възходящата комерсиална раздробеност вследствие на събития като Брекзит, комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и съветската инвазия в Украйна може да направи международната стопанска система с до седем % по-малка, в сравнение с би била в естествени условия.

Политиците би трябвало да играят решаваща роля, с цел да " защитят ползите " на своите жители, съобщи Георгиева. " Ако не успеем да бъдем по-рационални, тогава хората на всички места ще бъдат в по-лошо състояние ", сподели тя, представена от БГНЕС.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР